Un grup de romi români au ocupat o cazarmă dezafectată a armatei franceze

Armata franceză a depus plângere în justiţie împotriva unui grup de circa 50 de romi originari din România, care ocupă clădiri dezafectate aflate pe un teren viran aparţinând forţelor armate în zona oraşului Dijon, relatează France 3, în pagina electronică.

60 afișări
Imaginea articolului Un grup de romi români au ocupat o cazarmă dezafectată a armatei franceze

Militari francezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romii s-au instalat cu şase luni în urmă în zona aparţinând armatei, care invocă în plângere ocuparea ilegală a unei proprietăţi private.

Cazul a fost audiat vineri de un tribunal din Dijon, care îşi va anunţa decizia în data de 11 decembrie.

Romii sunt susţinuţi de un colectiv de sprijin format cu ajutorul RESF (Reseau education sans frontieres).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici