Un important scriitor naţionalist rus a fost rănit în explozia unei maşini-capcană. Moscova acuză Ucraina şi Occidentul

  • Un important scriitor naţionalist rus, Zahar Prilepin, a fost rănit sâmbătă într-un atentat cu maşină-capcană, un atac pe care Rusia l-a atribuit imediat Ucrainei şi Occidentului.
  • Şoferul a murit în urma exploziei.
619 afișări
Imaginea articolului Un important scriitor naţionalist rus a fost rănit în explozia unei maşini-capcană. Moscova acuză Ucraina şi Occidentul

Autorităţile ruse au declarat că maşina Audi Q7 a scriitorului a fost aruncată în aer într-un sat din regiunea Nijni Novgorod, la aproximativ 400 km la est de Moscova, fapt pe care îl tratează ca pe un act de terorism. Comitetul de Investigaţii a precizat că acesta a fost transportat la spital.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne a declarat că un suspect a fost arestat, relatează agenţia Reuters.

Acesta a fost al treilea atac cu bombă asupra unei personalităţi pro-război din interiorul Rusiei de când a început invazia Moscovei în Ucraina, în februarie 2022. Rusia a acuzat Ucraina pentru moartea celor două ţinte anterioare, ceea ce Kievul a negat.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe Telegram: "Faptul s-a adeverit: Washingtonul şi NATO au alimentat o altă celulă teroristă internaţională, regimul de la Kiev".

Ea a spus că este "responsabilitatea directă a SUA şi a Marii Britanii", dar nu a furnizat nicio dovadă pentru a susţine acuzaţia.

"Ne rugăm pentru Zahar", a spus ea.

Agenţia TASS a precizat că fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a trimis o telegramă lui Prilepin, calificând incidentul drept "un atac josnic al extremiştilor nazişti".

Prilepin este un romancier cunoscut ca un susţinător deschis al acţiunilor Rusiei în Ucraina. El este cunoscut pentru opiniile naţionaliste, având peste 300.000 de adepţi pe Telegram şi propriul său site şi canal YouTube.

Incidentul de sâmbătă a urmat asasinării unui blogger militar, Vladlen Tatarski, într-o cafenea din Sankt Petersburg, luna trecută. În august anul trecut, Daria Dughina, fiica unui ideolog naţionalist, a fost ucisă într-un atentat cu maşină-capcană în apropiere de Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici