Un mort şi un rănit după explozia unei conducte cu gaz în Portugalia

Explozia unei conducte cu gaz în portul Leixoes din Matosinhos, în nordul Portugaliei, a provocat, joi, moartea unui muncitor şi rănirea uşoară a altuia, au anunţat serviciile de ajutor şi autorităţile locale.

37 afișări
Imaginea articolului Un mort şi un rănit după explozia unei conducte cu gaz în Portugalia

Un mort şi un rănit după explozia unei conducte cu gaz în Portugalia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incendiul declanşat după explozie a izbucnit la scurt timp după ora 12.00 (14.00 ora României), mobilizând peste 100 de pompieri care au reuşit să îl controleze după o oră, a anunţat Autoritatea naţională pentru protecţie civilă.

Accidentul a fost provocat de "căderea unei părţi din macaraua care era demontată", a explicat presei Joao Braga da Cruz, directorul departamentului Lucrări şi Echipamente al Administraţiei porturilor Douro şi Leixoes.

"Regretăm decesul unuia dintre muncitorii implicaţi în această operaţiune şi un rănit care se afla şi el în apropiere de locul unde s-a produs accidentul", a adăugat el.

"Nu există consecinţe asupra mediului, dar există importante pagube materiale", a precizat primarul din Matosinhos, Guilherme Pinto.

Portul Leixoes este unul dintre cele mai importante din Portugalia, cu un trafic anual de aproximativ 3.000 de nave şi 15 milioane de tone de mărfuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici