Un nou atac cu drone asupra Moscovei. Oficialii ruşi spun că o clădire a fost avariată şi traficul aerian a fost perturbat

O dronă ucraineană s-a izbit vineri de o clădire din centrul Moscovei, după ce apărarea aeriană rusă a doborât-o, perturbând traficul aerian pe toate aeroporturile civile din capitala rusă, au anunţat oficiali ruşi.

3826 afișări
Imaginea articolului Un nou atac cu drone asupra Moscovei. Oficialii ruşi spun că o clădire a fost avariată şi traficul aerian a fost perturbat

Ministerul rus al Apărării şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au declarat că nu au existat victime după ce apărarea aeriană a distrus o dronă care a căzut apoi pe o clădire nerezidenţială din complexul Expo Center din Moscova, în primele ore ale zilei de vineri. Expo Center se află 5 kilometri de Kremlin, informează Reuters.

"În jurul orei 4 dimineaţa, ora Moscovei, regimul de la Kiev a lansat un alt atac terorist cu ajutorul unui vehicul aerian fără pilot la bord asupra unor obiective situate în Moscova şi în regiunea Moscovei", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Traficul aerian a fost suspendat pentru scurt timp pe patru aeroporturi importante din jurul capitalei, Vnukovo, Domodedovo, Sheremetyevo şi Zhukovsky. Acestea au fost redeschise ulterior. Agenţia de transport aerian a Rusiei a declarat că şapte zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi alternative.

Atacurile aeriene cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulţit de când o dronă a fost distrusă deasupra Kremlinului la începutul lunii mai. Zone civile din capitală au fost lovite în luna mai, iar un cartier de afaceri din Moscova a fost vizat de două ori în trei zile la începutul acestei luni.

De obicei, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor de pe teritoriul rusesc, deşi oficialii şi-au exprimat public satisfacţia cu privire la acestea.

The New York Times a relatat în luna mai că agenţiile de informaţii ale Statelor Unite cred că spionii sau serviciile de informaţii militare ucrainene se află în spatele atacului cu dronă asupra Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici