Un nou uragan loveşte America Centrală. Vântul bate cu 140 km/h

Uraganul Julia a atins pământul duminică, în Nicaragua, iar vântul bate cu până la 140 de km/h, potrivit Reuters.

403 afișări
Imaginea articolului Un nou uragan loveşte America Centrală. Vântul bate cu 140 km/h

Un nou uragan loveşte America Centrală. Vântul bate cu 140 km/h

Uraganul Julia a ajuns pe pământ, în apropiere de Laguna De Perlas, în Nicaragua, a anunţat duminică Centrul naţional american pentru uragane (NHC). Furtuna avansează şi are o putere de până la 140 de km/h.

Iniţial, Julia a fost o furtună tropicală care s-a transformat în uragan. Ţările din America Centrală au iniţiat alerte de urgenţă înaintea sosirii lui Julia, la doar o săptămână după ce uraganul Ian a făcut ravagii în Cuba şi Florida.

Pe pământ, uraganul ar trebui să slăbească în intensitate pe măsură ce traversează Nicaragua, înainte de a se deplasa spre nord de-a lungul coastelor din Pacific ale Hondurasului, El Salvadorului şi Guatemalei duminică şi luni, a mai anunţat NHC.

Furtuna ar putea provoca inundaţii în sudul Mexicului la începutul săptămânii viitoare.

„Sunt posibile inundaţii şi alunecări de teren care pun în pericol viaţa din cauza ploilor abundente peste America Centrală şi sudul Mexicului până la începutul săptămânii viitoare", a precizat NHC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici