Un număr de 30 de persoane, arestate după atacul asupra ambasadei SUA din Yemen

Autorităţile din Yemen au arestat 30 persoane bănuite de legături cu reţeaua al-Qaida şi suspectate de implicare în atentatul asupra ambasadei americane din Sanaa, a anunţat televiziunea al-Arabiya.

22 afișări
Imaginea articolului Un număr de 30 de persoane, arestate după atacul asupra ambasadei SUA din Yemen

Un număr de 30 de persoane, arestate după atacul asupra ambasadei SUA din Yemen (Imagine: Mediafax/AFP)

Mai multe explozii s-au produs miercuri lângă ambasada americană din Yemen, provocând moartea a 16 persoane, printre care şi şase atacatori. Victimele sunt toate yemenite, cu excepţia unei femei din India aflatã în trecere.

"Serviciile de securitate cercetează dacă suspecţii au legătură cu atacul de miercuri", a declarat o sursă oficială.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei americane a declarat că Washingtonul va trimite experţi pentru a ajuta la investigaţii.

Departamentul de Stat a anunţat că atacul poartă mărci specifice reţelei al-Qaida, deşi încă nu s-a stabilit clar cine este responsabil.

O grupare care se prezintă ca fiind Jihadul Islamic din Yemen a revendicat acest atac. De altfel, grupul a ameninţat cu atentate la ambasadele Marii Britanii, Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite, dacă unii membri ai săi nu vor fi puşi în libertate de autorităţile yemenite.

"Vom continua seria de atacuri la alte ambasade dacă revendicările noastre nu vor fi îndeplinite", avertizează gruparea.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei americane a declarat că misiunea diplomatică va rămâne deschisă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici