Un participant la insurecţia de la Capitoliu a primit azil politic în Belarus

  • Belarus a acordat statutul de refugiat unui bărbat implicat în revolta de la Capitoliu
  • Evan Neumann se confruntă cu mai multe acuzaţii în SUA
  • Neumann se numără printre sutele de persoane care au participat şi au instigat la revoltă după sfârşitul alegerilor prezidenţiale din 2020
2344 afișări
Imaginea articolului Un participant la insurecţia de la Capitoliu a primit azil politic în Belarus

Sursa Foto: NEXTA

Belarus acordă statutul de refugiat unui cetăţean american implicat în revolta de la Capitoliu, relatează The Hill.

„Cetăţeanul american Evan Newman a primit statutul de refugiat în Belarus. Documentul i-a fost înmânat în Departamentul pentru Cetăţenie şi Migraţie al Direcţiei Afaceri Interne a Comitetului Executiv Regional Brest la 22 martie 2022”, au declarat oficialii bieloruşi.

Autorităţile americane au declarat că Neumann a plecat din ţară din cauza celor 14 acuzaţii pe care le-a primit pentru rolul pe care l-a jucat în cadrul revoltei. Acuzaţiile includ tulburarea liniştii publice, ultraj, agresiune, nerespectarea ordinelor oamenilor legii şi provocarea de violenţe într-o clădire de stat.

„Sunt supărat să mă aflu în situaţia în care am probleme în propria mea ţară. Dar mulţumesc Belarusului că are grijă de mine”, a declarat Evan Neumann.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici