Un pastor ucrainean antrenează civili pentru război ca lider al unui batalion de voluntari

Un pastor ucrainean a ajuns în poziţia de comandant al unui batalion de soldaţi voluntari. Este vorba despre civili ucraineni care se antrenează pentru a lupta în sudul Ucrainei, anunţă CNN.

950 afișări
Imaginea articolului Un pastor ucrainean antrenează civili pentru război ca lider al unui batalion de voluntari

Sursa Foto -Oleg Magdych, Facebook

Batalionul condus de pastorul Oleg Magdych are 120 de soldaţi cu vârste cuprinse între 18 ani şi 70 de ani. Aceştia se pregătesc pentru a merge în sudul Ucrainei, după ce au luptat pe linia frontului la nord de Kiev.

Oleg Magdych a declarat pentru CNN că majoritatea soldaţilor din batalion au fost civili înainte de război şi au trecut prin câteva săptămâni de pregătire intensă.

„80% din soldaţii mei sunt oameni care nu au ţinut niciodată în mână o armă. Sunt şoferi de camion obişnuiţi, avocaţi, orice", a spus Magdych.

El a povestit că niciun membru al batalionului nu a fost rănit în lupte şi că noii soldaţi învaţă repede ce au de făcut.

„În primele câteva zile, încearcă să se certe cu mine şi încearcă să spună de ce nu ar trebui să facă ceea ce le spun să facă, cum ar fi săparea tranşeelor. Dar vă spun, după primul bombardament, toată lumea vrea să sape tranşee", a explicat pastorul.

Soţia pastorului se află în vestul Ucrainei, ajutând ucrainenii strămutaţi în interiorul ţării.

Ea este eroina mea. Ea nu a vrut să meargă în Europa. Ea a decis să rămână în Ucraina şi să aştepte victoria de acolo", a spus el.

În armata ucraineană este şi fiul cel mic al pastorului. Potrivit acestuia, tânărul s-a alăturat Forţelor de Apărare Teritorială care apără vestul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici