Un politician rus a fugit din ţară după ce a criticat regimul lui Putin şi invadarea Ucrainei

Serghei Medvedev, membru al consiliului local din oraşul rus Perm, a fugit în Georgia, în urma unor reacţii negative şi a unor ameninţări anonime după o postare online în care l-a criticat pe preşedintele Vladimir Putin, precum şi invazia Rusiei în Ucraina.

721 afișări
Imaginea articolului Un politician rus a fugit din ţară după ce a criticat regimul lui Putin şi invadarea Ucrainei

Într-o postare pe care a distribuit-o pe reţeaua de socializare rusă Vkontakte, Medvedev a spus: "Rusia, trezeşte-te! Ei te ucid! Este oribil să realizezi că monstrul care se află în spatele acestor lucruri candidează din nou la alegeri". El a adăugat: "Vreau ca războiul să se încheie! Vreau să văd Rusia eliberată de cătuşele lui Putin".

Postarea a dus la expulzarea sa din partidul comunist săptămâna trecută, după ce consiliul oraşului Perm şi agenţiile de aplicare a legii au cerut ca partidul "să facă o evaluare legală" a postărilor lui Medvedev pe reţelele de socializare în care critica războiul.

"Pur şi simplu nu am mai putut suporta. Este imposibil să ignori ceea ce se întâmplă. Oamenii zâmbesc, politicienii fac urări de bine. Dar care este scopul? Ţara este în declin, dar există sărbători peste tot", a declarat Medvedev pentru Politico.

El a adăugat: "Întreaga lume se uită la noi ca şi cum am fi nebuni. Devenim o naţiune paria. Orice persoană sănătoasă la cap înţelege acest lucru".

Medvedev susţine că mulţi oameni din Rusia simt acelaşi lucru, dar au fost reduşi la tăcere de frică. "Este ca în Germania nazistă. Cum putea cineva să vorbească împotriva lui Hitler acolo?".

Reprimarea criticilor de către Rusia s-a intensificat de când Putin a ordonat invazia Ucrainei în februarie 2022. Printre cazurile recente se numără încarcerarea liderului opoziţiei, Alexei Navalnîi, şi expulzarea jurnaliştilor străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici