Un prizonier din Alabama a devenit primul deţinut din lume executat cu azot

  • Kenneth Smith, care a ucis o femeie în 1988, a fost executat cu azot, prima execuţie de acest tip, potrivit Sky News.
  • El supravieţuise în noiembrie 2022 unei execuţii prin injecţie letală.
  • Smith a fost condamnat definitiv la moarte în 1996 pentru uciderea unei femei la ordinul soţului ei.
1300 afișări
Imaginea articolului Un prizonier din Alabama a devenit primul deţinut din lume executat cu azot

Un prizonier din Alabama a devenit primul deţinut din lume executat cu azot

Ora oficială a morţii lui Kenneth Smith a fost joi, ora 20.25 (ora locală). Potrivit martorilor, execuţia a durat aproximativ 22 de minute.

Smith este una dintre cele două persoane din SUA care au supravieţuit unei execuţii prin injecţie letală. Încercarea a avut loc în noiembrie 2022, atunci când încercările multiple de a introduce serul într-o venă au eşuat.

Kenneth Eugene Smith a fost condamnat definitiv la moarte în 1996 pentru uciderea unei femei la ordinul soţului ei.

Metoda de gazare din Alabama, numită hipoxie cu azot, este concepută pentru a-i lăsa pe condamnaţi fără oxigen prin plasarea unei măşti conectată la un cilindru de azot peste faţă.

Experţii ONU au cerut autorităţilor SUA să nu ducă la final execuţia. Specialiştii au afirmat că metoda îl poate supune pe condamnat unui „tratament crud, inuman, degradant sau chiar torturii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
execuţie,
azot,
smith

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici