Un prosper om de afaceri din Franţa, sechestrat de angajaţii nemulţumiţi de perspectiva concedierii

Francois-Henri Pinault, preşedintele grupului de distribuţie şi produse de lux, PPR, (FNAC, Printemps) şi unul dintre cei mai prosperi afacerişti francezi, a fost sechestrat marţi seara la Paris, fiind blocat în maşina sa de circa 100 de angajaţi, potrivit unor surse sindicale, relatează AFP.

18 afișări

Preşedintele PPR a fost blocat la ieşirea dintr-un comitet european al companiei, într-un cartier din vestul Parisului. Forţele de ordine au ajuns rapid la faţa locului, dar în jurul orei locale 18.30 (19.30 ora României) nu interveniseră încă, potrivit aceleiaşi surse.

Două mărci ale grupului, FNAC şi Conforama, afectate de scăderea consumului în Franţa din cauza crizei, au anunţat la 18 februarie "planuri de economii", care ar putea implica suprimarea a 1.200 de locuri de muncă.

Gestul salariaţilor furioşi împotriva patronilor pe care îi privează de libertatea de mişcare s-au înmulţit în ultimele săptămâni în Franţa.

La Grenoble (centru-est), cinci lideri ai grupului american Caterpillar au fost reţinuţi marţi de salariaţii care cer condiţii mai bune pentru concediere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici