Un serviciu israelian de contraspionaj a anunţat arestarea unui "spion" iranian

Serviciul israelian de contraspionaj Shin Beth a anunţat duminică arestarea, pe 11 septembrie, a unui bărbat prezentat ca "spion" iranian, care avea supra sa fotografii cu Ambasada Statelor Unite la Tel Aviv.

260 afișări
Imaginea articolului Un serviciu israelian de contraspionaj a anunţat arestarea unui "spion" iranian

Serviciul israelian de contraspionaj Shin Beth a anunţat arestarea unui "spion" iranian

Acest "spion" deţinea un paşaport belgian şi a fost trimis în Israel în contul Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, anunţă Shin Beth într-un comunicat, precizând că bărbatul a fost arestat pe Aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv.

Bărbatul, prezentat ca Ali Mansouri, a fost înrolat într-o "unitate operaţională specială a Gardienilor Revoluţiei însărcinată să comită numeroase atentate teroriste n lume", a adăugat serviciul de contraspionaj.

Într-un interogatoriu, suspectul, în vârstă de 58 de ani, care a intrat în Israel sub identitatea falsă de Alex Mans, a spus că iranienii i-au cerut să îşi folosească statutul de om de afaceri pentru a crea societăţi, în Israel, în contul serviciilor iraniene de securitate, "cu scopul de a aduce atingere intereselor israeliene şi occidentale".

În schimbul activităţilor sale, i s-a promis un milion de dolari, adaugă Shin Beth.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici