Un student rus l-a întrebat pe Dmitri Medvedev dacă este pregătit să sfârşească precum Saddam Hussein

Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a aflat miercuri într-o situaţie stânjenitoare în cursul unei întâlniri cu studenţii, atunci când un tânăr l-a întrebat dacă este pregătit să fie condamnat la "pedeapsa cu moartea", ca fostul dictator irakian Saddam Hussein.

546 afișări
Imaginea articolului Un student rus l-a întrebat pe Dmitri Medvedev dacă este pregătit să sfârşească precum Saddam Hussein

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ţara noastră se află în prezent într-o situaţie tensionată, revoluţionară. Sunteţi pregătit să vă asumaţi responsabilităţile?", l-a întrebat Vladimir Poliakov, student la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Moscova, pe preşedinte.

În cazul unei revoluţii în Rusia, "aţi fi pregătit să justificaţi în faţa unui tribunal deciziile pe care le-aţi luat?", a continuat el.

"Înţelegeţi că aţi putea fi condamnat chiar la pedeapsa cu moartea? Sunteţi pregătit să acceptaţi acest lucru plin de curaj, aşa cum a făcut-o Saddam Hussein, sau veţi imigra în Coreea de Nord?", a insistat acest băiat cu părul lung.

Medvedev, vizibil uluit, a răspuns că "nu vede motive" pentru o revoluţie în Rusia şi că nu-i este "frică de nimic".

"Atunci când eşti preşedinte, trebuie să fii pregătit să faci faţă la orice. Iar eu sunt pregătit în acest sens", a subliniat el.

"Probabil că este cea mai curajoasă întrebare pe care aţi adresat-o în viaţa dumneavoastră", a adăugat preşedintele zâmbind.

Cu toate acestea, studentul a revenit, subliniind că doreşte un răspuns exact la întrebarea sa, şi anume dacă Medvedev este "pregătit să moară" pentru idealurile sale.

"Dacă aveţi nevoie de un răspuns exact, (atunci) bineînţeles, sunt pregătit să mor pentru idealurile mele", a dat asigurări preşedintele.

Autorităţile ruse se confruntă cu o mişcare de constestare fără precedent de la alegerile legislative din 4 decembrie, câştigate cu un scor de aproape 50% din voturile exprimate de către partidul aflat la putere, Rusia Unită, dar marcate de fraude, potrivit opoziţiei şi observatorilor.

Dmitri Medvedev, care ar fi putut să se prezinte pentru un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale de la 4 martie, a anunţat în septembrie că renunţă în favoarea premierului Vladimir Putin, preşedinte din 2000 şi până în 2008, care l-a propulsat la preşedinţie în 2008 deoarece nu a putut să exercite mai mult de două mandate consecutiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici