Un tribunal rus a îngheţat toate activele Volkswagen din Rusia

O instanţă rusă a îngheţat luni toate activele Volkswagen din Rusia, arată documente judiciare consultate de Reuters.

2173 afișări
Imaginea articolului Un tribunal rus a îngheţat toate activele Volkswagen din Rusia

Volkswagen a fost unul dintre producătorii auto străini care şi-au suspendat operaţiunile în Rusia după ce ţările occidentale au impus sancţiuni fără precedent Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

Producătorul auto rus GAZ, care a fost contractat pentru a produce vehicule Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a dat în judecată producătorul auto german pentru încălcarea contractului după ce Volkswagen a reziliat acordul în luna august, informează Reuters.

GAZ şi-a estimat pierderile cauzate de contractul reziliat la aproape 16 miliarde de ruble (207,79 milioane de dolari).

Volkswagen încearcă să vândă fabrica sa emblematică din Rusia din Kaluga, la sud de Moscova. Uzina, care are o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, a suspendat activitatea din martie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici