Un turist prins după ce a distrus degetele unei statui dintr-un muzeu italian

Poliţia din Italia a identificat un austriac, în vârstă de 50 de ani, care a rupt trei degete ale unei statui vechi de 200 de ani. Bărbatul a vrut să îşi facă un selfie cu opera de artă în momentul în care a deteriorat-o.

1378 afișări
Imaginea articolului Un turist prins după ce a distrus degetele unei statui dintr-un muzeu italian

Un turist prins după ce a distrus degetele unei statui dintr-un muzeu italian

Statuia distrusă este un model din ipsos, vechi de 200 de ani, după care sculptorul Antonio Canova a realizat lucrarea Paolina Bonaparte.

Incidentul s-a produs pe 31 iulie la Muzeul Gipsoteca din Possagno, nordul Italiei, iar serivciul local de carabinieri a publicat zilele acestea imaginile de pe camerele de supraveghere.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, este văzut cum se aşază pe piedestalul statuii pentru a-şi face o fotografie, iar mişcarea duce la distrugerea degetelor de la picioare ale operei e artă.

Poliţia italiană a declarat pentru CNN că bărbatul a vizitat muzeul alături de un grup de opt turişti austrieci şi s-a despărţit de aceştia pentru a-şi face un selfie.

Măsurile impuse în contextul pandemie de COVID-19 îi obligă pe toţi cei care vizitează muzeele italiene să îşi lase datele de contact la intrare, astfel că autorităţile au reuşit să-l identifice pe bărbat.

Când poliţia a contactat-o pe femeia care a semnat în numele acestuia la intrare, ea a izbucnit în lacrimi şi a recunoscut că soţul ei a fost cel care a rupt degetele statuii. Şi bărbatul a mărturisit fapta.

În prezent, o instanţă din Treviso decide dacă îl va acuza pe acesta de distrugere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici