Un virus misterios face ravagii în China: 59 de oameni au fost infectaţi deja

Autorităţile medicale din China nu au reuşit să identifice încă o tulpină a pnemumoniei care a infectat zeci de oameni şi a alertat restul continentului asiatic, chiar dacă virusul SARS a fost exclus din lista de posibilităţi, transmite CNN.

2646 afișări
Imaginea articolului Un virus misterios face ravagii în China: 59 de oameni au fost infectaţi deja

Sursa FOTO: Profimedia Images

Cel puţin 59 de cazuri de pneumonie virală au fost raportate în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, şapte pacienţi fiind în stare critică. Toţi pacienţii se află în carantină, iar deocamdată nu au fost raportate decese.

Potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate (WHO), simptomele pneumoniei includ de obicei febra, anumiţi pacienţi întâmpinând dificultăţi respiratorii, iar radiografiile pulmonare arătând leziuni ale plămânilor. 

Epidemia a ieşit la iveală la sfârşitul lunii decembrie şi a stârnit îngrijorări că virusul SARS ar putea reveni. SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) este o boală care afectează sistemul respirator al omului şi care a fost raportată pentru prima oară în China în 2002. 

SARS s-a răspândit în 37 de ţări, infectând peste 8.000 de oameni şi ucigând 774 începând din noiembrie 2002 până în iulie 2003. Boala este cauzată de un coronavirus, iar simptomele includ febra, tusea, migrenele, ameţeala şi alte simptome precum cele ale gripei. 

Autorităţile din Wuhan au anunţat duminică că au exlus posibilitatea prezenţei SARS, MERS (Sindromului respirator din Orientul Mijlociu), precum şi cea a gripei aviare, informează CNN. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici