Ungaria sprijină Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Minstrul de Externe Szijjártó: „vom continua să insistăm ca standardele duble să nu fie aplicate. Bulgaria îndeplineşte în mod obiectiv criteriile”

Ungaria sprijină Bulgaria pentru aderarea la Schengen, a declarat ministrul de Externe al Ungariei Peter Szijjártó, după o întâlnire cu omologul său bulgar Nikolay Milkov, conform novinite.com.

692 afișări
Imaginea articolului Ungaria sprijină Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Minstrul de Externe Szijjártó: „vom continua să insistăm ca standardele duble să nu fie aplicate. Bulgaria îndeplineşte în mod obiectiv criteriile”

FOTO BGNES/novinite.com

Szijjártó declară că este „teribil” că Bulgaria nu a primit undă verde pentru aderarea la spaţiul Schengen.
 
„În ceea ce ne priveşte, vom continua să insistăm ca standardele duble să nu fie aplicate. Nu vom permite ca toate criteriile subiective să înlocuiască criteriile obiective. Bulgaria îndeplineşte în mod obiectiv criteriile de aderare la Schengen”, a mai spus oficialul.
 
La rândul său, ministrul Nikolay Milkov a reiterat faptul că Bulgaria va depune toate eforturile pentru a obţine aderarea la 1 octombrie.
 
„Nu avem încă o astfel de dată, dar este o dată pe care ne-am stabilit-o ca obiectiv, cu condiţia ca tot ceea ce planificăm să fie îndeplinit, data este realistă în acest sens”, conchide oficialul bulgar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici