Uniunea Europeană suspendă Pactul de stabilitate şi de creştere

  • ECOFIN a aprobat, în premieră, suspendarea Pactului de stabilitate şi de creştere al UE
  • Măsura a fost luată pentru ca statele UE să poată lua măsuri mai ample pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus
  • Pactul de stabilitate şi de creştere al UE limitează deficitul bugetar în statele membre ale UE la 3%, iar datoria publică la 60% din PIB
1861 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană suspendă Pactul de stabilitate şi de creştere

Uniunea Europeană suspendă Pactul de stabilitate şi de creştere

Consiliul Afaceri Economice şi Financiare al UE (ECOFIN) a aprobat propunerea Comisiei Europene de suspendare, în premieră, a Pactului de stabilitate şi de creştere, unul dintre documentele de bază ale Zonei Euro, pentru ca statele membre să poată să ia măsuri de ordin financiar pentru a controla situaţia produsă de epidemia de coronavirus, a anunţat Consiliul Uniunii Europene, citat de TASS.

„Miniştrii de Finanţe ai statelor membre ale Uniunii Europene au fost de acord cu opinia Comisiei, şi anume că sunt îndeplinite condiţiile în acest sens, respectiv existenţa unei crize economice a Zonei Euro sau a Uniunii Europene ca întreg”, se arată în comunicatul emis de Consiliul UE.

„Aplicarea clauzei va asigura flexibilitatea necesară pentru a adopta toate măsurile necesare pentru susţinerea sistemelor noastre de sănătate şi protecţie civilă şi pentru a ne proteja economiile”, mai scrie în comunicat.

Pactul de stabilitate şi de creştere al UE limitează deficitul bugetar în statele membre ale UE la 3%, iar datoria publică la 60% din PIB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici