Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezenţa coronavirusului în China a murit. A fost infectat la rândul său cu virusul

Li Wenliang, unul dintre primii medici care a informat despre prezenţa coronavirusului în China, a fost răpus de virus.

3036 afișări
Imaginea articolului Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezenţa coronavirusului în China a murit. A fost infectat la rândul său cu virusul

Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezenţa coronavirusului în China a murit. A fost infectat la rândul său cu virusul

Medicul Li Wenliang a decedat în spitalul din Wuhan în care fusese internat după ce el însuşi a fost infectat cu virusul de unul dintre pacienţii săi.
 
Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a trimis un mesaj studenţilor săi, la începutul epidemiei de coronvirus, în care le povestea despre şapte pacienţi de la piaţa de peşte infectaţi cu un tip de coronavirus şi care prezintau simptome asemănătoare bolii SARS.
 
Medicul a trimis mesaje şi prietenilor în care îi avertiza în privinţa pericolului unui nou virus. Deşi i-a rugat să nu divulge informaţiile, mesajele au fost făcute publice pe internet, iar poliţia din Wuhan l-a acuzat că împrăştie zvonuri false.
 
El a fost printre primii medici pe care autorităţile i-a urmărit îndeaproape pentru că a încercat să deconspire prezenţa virusului în primele săptămâni de la izbucnirea epidemiei. La începutul lunii ianuarie, medicul a îngrijit un pacient despre care nu se ştia că este infectat cu coronavirus. Medicul a început să tuşească, iar în ziua următoarea a avut febră. Doctorul a fost spitalizat două zile mai târziu, iar starea lui s-a deteriorat într-atât încât a trebuit să fie internat la terapie intensivă. La data de 1 februarie, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici