Video UPDATE2: 62 de cadavre recuperate în urma accidentului din Sao Paolo - Reuters (VIDEO)

Echipele de salvare din Brazilia au recuperat 62 de cadavre dintre rămăşiţele avionului prăbuşit pe aeroportul din Sao Paolo şi din clădirea lovită de aparatul de zbor, care a provocat moartea a circa 200 de persoane, dintre care 176 de pasageri, relatează Reuters.

2 afișări

Trei persoane din clădire au fost găsite în viaţă, dar au murit la spital, ridicând astfel bilanţul oficial al morţilor la 65, a anunţat secretariatul pentru securitate publică. Forţele de salvare au găsit cutia neagră a avionului printre rămăşiţe.

Principala companie aeriană a Braziliei, TAM Linhas Aereas, a dat publicităţii lista pasagerilor, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Pilotul avionului, care decolase din Porto Alegre şi efectua o cursă în sudul Braziliei, a pierdut controlul la aterizarea pe aeroportul Congonhas din Sao Paolo, cunoscut pentru pistele alunecoase şi devenit simbol al sistemului de transport haotic al ţării.

Martorii oculari au afirmat că avionul operat de linia aeriană braziliană TAM a lovit o benzinărie.

"Avionul a venit răsucindu-se şi ne-a trecut deasupra capetelor la nivelul sistemului de iluminat stradal", a declarat Luis Santos, care în momentul accidentului se afla la benzinărie. "Când a aterizat, a explodat, răspândind în jur fragmente din fuselaj", a adăugat el.

Congonhas a reparat recent una dintre piste, după ce oficialii au încercat să interzică avioanele de mari dimensiuni pe aeroport, de teamă că acestea ar putea derapa pe pistele scurte de aterizare.

"Este o tragedie anunţată, un accident în aşteptare", a afirmat Sandra Assali, preşedintele asociaţiei braziliene a prietenilor şi rudelor victimelor accidentelor aeriene.

Zeci de ambulanţe au sosit la faţa locului, iar televiziunile prezintă imagini ale cozii aparatului ieşind dintr-o clădire în flăcări, în timp ce pompierii încearcă să stingă incendiul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici