Uraganul Carlotta a crescut în intensitate, atingând categoria a doua

Uraganul Carlotta, care a fost semnalat vineri deasupar Ocenului Pacific şi care se îndrepta spre coasta occidentală a Mexicului, a crescut în intensitate ajungând la categoria a 2-a pe scara Saffir-Simpson, conform anunţului de vineri al Centrului american al Uraganelor (NHC).

115 afișări

La ora locală 14.00 (24.00, ora României), ciclonul era la aproximativ 100 de kilometri în sud-sud-est de Puerto Angel, din nord-vestul Mexicului, intensitatea vântului ajungând la 165 de kilometri pe oră, putând chiar să crească în intensitate în următoarele ore, conform NHC.

Carlotta se îndrepta spre nord-vest cu o viteză de 19 kilometri pe oră. Ochiul ciclonului ar putea să atingă coasta sudică a Mexicului, între Puerto Angel şi Acapulco, în noaptea de vineri spre sâmbătă, conform meteorologilor americani.

Dacă traiectoria prevăzută de NHC nu se schimbă, acest uragan nu ameninţă în acest moment summitul şefilor de stat şi de guvern, G20, care va avea loc luni şi marţi în staţiunea balneară Los Cabos, aflată mai la nord, pe coasta pacifică a Mexicului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici