Uraganul Earl, de categoria a 4-a, se îndreaptă către Statele Unite

Uraganul Earl se îndrepta marţi către coastele Statelor Unite, fiind însoţit de rafale de vânt cu viteza de 215 kilometri pe oră, după ce a provocat pagube importante în Caraibe şi mai ales în insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélemy, ocolind până în prezent Puerto Rico.

48 afișări
Imaginea articolului Uraganul Earl, de categoria a 4-a, se îndreaptă către Statele Unite

Uraganul Earl, de categoria a 4-a, se îndreaptă către Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora 15.00 GMT (17.00 ora României), centrul uraganului de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson, se afla la 1.725 de kilometri sud-sud/est de Cap Hatteras, în North Carolina, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), cu sediul la Miami. După ce va ajunge spre sfârşitul săptămânii pe coastele americane, acesta ar putea urca apoi către provincia canadiană New-Brunswick, potrivit meteorologilor.

Earl a provocat, luni, importante pagube în teritoriile franceze Saint-Martin şi Saint-Barthélemy, însă până în prezent a ocolit Puerto Rico. "Am avut noroc de data aceasta pentru că nu am fost loviţi direct", a declarat guvernatorul insulei, Luis Fortuno pentru CNN.

Totuşi, rafalele de vânt vor mătura în continuare insula hispanică ce are statul de stat liber asociat Statelot Unite.

Furtuna tropicală Fiona, care s-a format la est de Antile, se afla la ora 12.00 GMT (15.00 ora României) la 800 de kilometri de Antilele Mici şi se deplasa către vest-nord/vest cu rafale de vânt cu viteza de 65 de kilometri pe oră, potrivit NHC, care anticipează că Fiona va avea aceeaşi traiectorie ca Earl în zilele următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici