Val de caniculă în India. Temperaturile au atins 40 de grade Celsius

Temperaturile din India au atins 40 de grade Celsius, iar valul de căldură continuă. Pe de altă parte, furtunile de nisip afectează China, Coreea de Sud şi Japonia, iar în SUA a căzut grindină de peste 10 centimetri.

260 afișări
Imaginea articolului Val de caniculă în India. Temperaturile au atins 40 de grade Celsius

Val de caniculă în India. Temperaturile au atins 40 de grade Celsius

Valul de căldură care a afectat statele Bengalul de Vest, Bihar şi Andhra Pradesh din India este prognozat să continue şi în cursul săptămânii viitoare. Temperaturi de 40C în timpul zilei au fost înregistrate timp de mai multe zile consecutive în aceste regiuni, cu aproximativ 5 grade peste media sezonieră.

Căldura excesivă este legată de un val de aer dinspre nord-vest, care aduce, de asemenea, condiţii mult mai uscate decât de obicei. Autorităţile au sfătuit populaţia să fie atentă la sănătate, menţinându-se hidratată, purtând haine uşoare şi evitând mâncarea de pe stradă, care ar putea să se strice repede în aceste condiţii. De asemenea, autorităţile au închis şcolile şi universităţile timp de o săptămână, după ce mai mulţi elevi s-au plâns de dureri de cap.

Între timp, în China, furtunile de nisip care afectează de săptămâni întregi unele zone ameninţă să se extindă în alte părţi ale Asiei. O mare parte din nisip şi praf provine din deşertul Gobi, care se află la graniţa dintre Mongolia şi China, notează The Guardian.

Shanghaiul a fost deosebit de afectat în ultima lună, concentraţia de particule mai mari cunoscute ca PM10 ajungând de peste 46 de ori mai mare decât nivelul de siguranţă recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acest lucru a dus la avertismente privind calitatea aerului, la reducerea vizibilităţii şi la acoperirea multor suprafeţe cu un praf fin.

Coreea de Sud şi Japonia au fost, de asemenea, afectate. Seulul a înregistrat niveluri duble de PM10 faţă de pragul pe care guvernul îl consideră "foarte nesănătos".

Furtunile de nisip au devenit mai frecvente în ultimele decenii, din cauza unei combinaţii de temperaturi în creştere şi de precipitaţii reduse în deşertul Gobi.

De asemenea, SUA au avut parte de furtuni de scurtă durată, dar cu impact, în weekend. Grindină de dimensiuni mari, cu diametrul de aproape 3 centimetri, a fost raportată în mai multe părţi din Missouri, alături de vânt puternic, cu rafale de până la 97 de km/h, care au provocat pagube.

Grindină de peste 10 centimetri a fost raportată în apropierea oraşului Arcola, iar alta de aproape 8 centimetri în apropierea oraşului Golden City.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici