Val de caniculă în regiunea Quebec. Cel puţin 18 DECESE din cauza temperaturilor ridicate

Cel puţin 18 persoane au murit din cauza umidităţii şi temperaturilor ridicate cauzate de un val de caniculă care a afectat regiunea canadiană Quebec în ultimele şase zile, informează site-ul postul CNN.

1539 afișări
Imaginea articolului Val de caniculă în regiunea Quebec. Cel puţin 18 DECESE din cauza temperaturilor ridicate

Val de caniculă în regiunea Quebec. Cel puţin 18 DECESE din cauza temperaturilor ridicate

Dr. David Kaiser, un oficial din cadrul Departamentului Regional de Sănătate Publică din Montreal, a declarat că cele mai multe victime aveau peste 50 de ani şi locuiau singure în locuinţe fără aer condiţionat.

Douăsprezece decese s-au înregistrat în Montreal, alte cinci în regiunea Eastern Townships şi unul în oraşul Laval.

Autorităţile din Montreal au deschis 19 centre de prim-ajutor în clădiri publice din oraş şi au recomandat populaţiei să verifice regulat dacă persoanele cu risc crescut în caz de caniculă sunt în regulă.

Valul de căldură, care a început de vineri să afecteze provincia Quebec, este cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, relatează postul canadian CBC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici