Vaporul italian reţinut la Tripoli a părăsit portul cu echipajul la bord

Remorcherul italian reţinut de sâmbătă la Tripoli a părăsit portul duminică după-amiază împreună cu echipajul, precum şi cu "persoane care afirmă că apaţin autorităţilor portuare şi militare libiene", a anunţat într-un comunicat armatorul vaporului.

79 afișări

Cei 11 membri ai echipajului "sunt bine şi se află la bordul navei", a declarat compania Augusta Offshore. "Suntem în contact permanent cu unitatea de criză a Ministerului de Externe pentru a colabora şi ne coordona cu autorităţile", a precizat aceasta.

Echipajul remorcherului este format din opt italieni, doi indieni şi un ucrainean.

Faptele s-ar fi produs sâmbătă după-amiaza, cu puţin înainte de atacul avioanelor de vânătoare franceze, în timp ce nava era pe cale să debarcheze, la Tripoli, muncitori libieni ai companiei petroliere libiene NOC, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, care citează "surse calificate".

Câţiva bărbaţi înarmaţi, între care unul s-a prezentat drept comandantul portului, au arestat echipajul, împiedicând nava să plece. Echipajul era consemnat la bord.

Ministerul italian al Afacerilor Externe a anunţat că unitatea sa de criză urmăreşte cu atenţie situaţia şi se află în contact cu armatorul vaporului.

Nava, cu o lungime de 75 de metri, aparţine companiei Augusta Offshore, cu sediul la Neapole, şi este specializată în servicii de asistenţă pentru platforme petroliere, activităţi de explorare şi producţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici