Veltroni a câştigat alegerile pentru preşedinţia noului Partid Democrat

Primarul Romei, Walter Veltroni, în vârstă de 52 de ani, a fost ales lider al noului Partid Democrat (PD), cu 74,6 la sută din voturile exprimate în timpul scrutinului intern desfăşurat duminică, conform estimărilor organizatorilor, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Veltroni a câştigat alegerile pentru preşedinţia noului Partid Democrat

Veltroni a câştigat alegerile pentru preşedinţia noului Partid Democrat

Estimările au fost anunţate după numărarea a 100 de buletine de vot în fiecare dintre cele 1.000 de secţii de vot. Marja de eroare este de plus/minus trei la sută.

Potrivit organizatorilor, la vot au participat între 3,2 şi 3,3 milioane de persoane.

Simpatizanţii de stânga îi vor desemna şi pe cei 2.400 de membri ai Adunării constituante a noii formaţiuni, născută din fuziunea între Democraţii de Stânga şi Marguerita (catolici de stânga).

Rata ridicată de participare a fost în avantajul lui Veltroni, care va deveni astfel rivalul lui Romano Prodi, care se confruntă cu o scădere a popularităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici