Vicepreşedintele SUA îndeamnă Hamas să accepte o încetare imediată a focului

Vicepreşedintele american Kamala Harris a cerut duminică grupării militante palestiniene Hamas să accepte o încetare imediată a focului de şase săptămâni, îndemnând în acelaşi timp Israelul să facă mai mult pentru a spori livrările de ajutoare în Gaza, scrie Reuters.

197 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele SUA îndeamnă Hamas să accepte o încetare imediată a focului

„Având în vedere amploarea imensă a suferinţei din Gaza, trebuie să existe o încetare imediată a focului", a declarat Harris la un eveniment în Selma, Alabama. „Există un acord pe masă şi, aşa cum am spus, Hamas trebuie să fie de acord cu acest acord. Haideţi să obţinem o încetare a focului”.

„Guvernul israelian trebuie să facă mai mult pentru a creşte semnificativ fluxul de ajutor”, a mai spus ea.

Duminică, o delegaţie a Hamas a sosit la Cairo pentru o rundă de negocieri pentru încetarea focului. Versiunea online a ziarului israelian Yedioth Ahronoth a relatat că Israelul a boicotat discuţiile după ce Hamas a respins cererea sa de a obţine o listă completă cu numele ostaticilor care sunt încă în viaţă.

În comentariile sale, Harris a prezentat modalităţi specifice prin care guvernul israelian poate permite accesul mai multor ajutoare în Gaza. „Trebuie să deschidă noi puncte de trecere a frontierei. Nu trebuie să impună restricţii inutile în ceea ce priveşte livrarea ajutorului. Trebuie să se asigure că personalul umanitar, locaţiile şi convoaiele nu sunt vizate şi trebuie să lucreze pentru a restabili serviciile de bază şi a promova ordinea în Gaza, astfel încât mai multe alimente, apă şi combustibil să ajungă la cei care au nevoie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici