VIDEO Momentul în care un Tesla Model 3 pe pilot automat intră în plin într-un camion răsturnat

  • Accidentul s-a petrecut pe National Highway 1 din Taiwan.
  • Poliţiştii ajunşi la faţa locului au confirmat că şoferul activase sistemul autonom de conducere.
  • Incidente rutiere cu maşini pe pilot automat au fost de ordinul zecilor.
12380 afișări
Imaginea articolului VIDEO Momentul în care un Tesla Model 3 pe pilot automat intră în plin într-un camion răsturnat

VIDEO Un Tesla Model 3 pe pilot automat a intrat în plin într-un camion răsturnat

Un videoclip cu o maşină Tesla Model 3, pe pilot automat, care intră într-un camion răsturnat, a devenit viral pe social media. Accidentul s-a petrecut pe National Highway 1 din Taiwan şi pare a fi cauzat de inabilitatea pilotului automat al Tesla de a detecta un obiect rectangular, de dimensiuni mari, în plină zi şi în condiţii meteo foarte bune. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au confirmat că şoferul activase sistemul autonom de conducere.

Te-ai gândit că o maşină autonomă te scapă de stresul de a conduce? Mai gândeşte-te odată.

Un videoclip cu o maşină Tesla Model 3, pe pilot automat, care intră într-un camion răsturnat, a devenit viral pe social media. Accidentul s-a petrecut pe National Highway 1 din Taiwan şi pare a fi cauzat de inabilitatea pilotului automat al Tesla de a detecta un obiect rectangular, de dimensiuni mari, în plină zi şi în condiţii meteo foarte bune.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au confirmat că şoferul activase sistemul autonom de conducere.

În videoclip se poate vedea că maşina a avut doar o slabă tentativă de frânare înainte de a lovi camionul răsturnat pe şosea. Dar n-ar trebui să ne mire, pentru că au mai fost ocazii când pilotul automa Tesla, care foloseşte camere, pur şi simplu nu a văzut obiecte imobile de mari dimensiuni, mai ales dacă aveau culori deschise.

Se pare că genul acesta de obiecte sunt o provocare pentru orice sistem autonom sau de frânare automată. Iar incidente rutiere cu maşini pe pilot automat au fost de ordinul zecilor şi în Statele Unite şi în China, unele fiind soldate chiar cu victime.

Însă pentru orice şofer care era cât de cât atent şi avea fâne funcţionale, accidentul ar fi fost imposibil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest accident.

Lecţia din această întâmplare, ar fi că, indiferent dacă foloseşti pilotul automat sau nu, e bine să fii mereu atent la drum, mai ales că nicio maşină nu se poate lăuda în prezent că este 100% autonomă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici