VIDEO: Porţiuni din zidul de la graniţa dintre USA şi Mexic s-au prăbuşit pe teritoriul Mexicului

Secţiuni nou construite din zidul de la graniţa dintre USA şi Mexic s-au prăbuşit pe teritoriul Mexicului, din cauza unor condiţii meteo neprielnice, relatează CNN.

2042 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Porţiuni din zidul de la graniţa dintre USA şi Mexic s-au prăbuşit pe teritoriul Mexicului

Porţiuni din zidul de la graniţa dintre USA şi Mexic s-au prăbuşit pe teritoriul Mexicului

Secţiuni nou construite pentru a consolida zidul deja existent la graniţa dintre USA şi Mexic s-au prăbuşit pe teritoriul Mexicului, din cauza condiţiilor de vânt puternic, relatează CNN.

Plăcile de zid fuseseră ridicate recent şi fixate în fundaţie de ciment în zona Calexico, California.

Cauza principală a prăbuşirii zidurilor a fost cimentul care nu se uscase în momentul izbucnirii rafalelor de vânt şi astfel construcţia nu a mai avut niciun punct de susţinere.

Imaginile surprinse arată cum zidurile dărâmate se sprijină doar în copacii aflaţi pe teritoriul Mexicului. 

Potrivit autorităţilor de la graniţă, traficul de automobile a fost deviat în zonă, iar oficialii sunt în discuţii cu guvernul mexican pentru a colabora la repararea zidului. 

Încă de la începutul mandatului prezidenţial, Donald Trump a primis construirea unui zid la graniţa dintre Mexic şi SUA care să separe complet cele două ţări. 

Recent, liderul de la Casa Albă a anunţat că proiectul de ridicare a zidului a atins pragul de 160 de kilometri, dintre care o porţiune importantă a implicat înlocuirea vechilor bariere şi  800 de metri au fost nou construiţi în zona Valea Rio Grande.

Potrivit unui fost reprezentant al administraţiei prezdenţiale, Donald Trump insistă să numească construcţia care separă SUA de Mexic, „Noul Zid”.

 

 

 

https://edition.cnn.com/2020/01/29/politics/us-border-wall-falls-over-high-winds/index.html?fbclid=IwAR1DlLsFVH06fdOHcu6RLNWB6irQB6AcqnUzMMW0jcokluhQu1JZIvUnwRU

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici