VIDEO Explozie de culoare: Spectacolele de Ziua Morţilor din Mexic sunt adaptate situaţiei pandemice

  • Ziua Morţilor e o sărbătoare importantă în Mexic
  • Tradiţiile şi spectacolele au fost adaptate pandemiei
  • Numărul morţilor de COVID din Mexic a trecut de 83.000
630 afișări

Când te gândeşti la Mexic, vezi o explozie de culoare. Ei bine, aşa este şi Ziua Morţilor, sărbătoare naţională, plină de tradiţii. Anul acesta, activităţile culturale au fost adaptate la situaţia pandemică.

Conform tradiţiei hispanice, „La Llorona” sau „Femeia care plânge”  reprezintă fantoma unei femei ce îşi caută copiii pierduţi. Actriţa principală din piesă, Nayeli Cortes, a explicat legătura dintre mesajul piesei şi situaţia pandemiei. Dispariţiile femeilor din Mexic i-au adus pe protestatari în stradă, la fel şi pandemia.

Zeci de femei din Mexic mor, în fiecare zi, ca urmare a violenţei. În toată America Latină, violenţa de gen a crescut de la izbucnirea virusului.

„Anul acesta am început să vedem protestatari, în stradă, pentru femeile dispărute. Apoi a venit pandemia. De aceea sloganul <<Dor de un adio>>, pentru că noi toţi avem nevoie să spunem adio celor pe care îi iubim”, spune Nayeli Cortes.

„Ideea e de a aduce La Llorona mai aproape de evenimentele curente. La Llorona se rescrie în fiecare an, pe baza unor fapte istorice sau situaţii din viaţa de zi cu zi a Mexicului. Anul acesta, suntem în pandemie, deci construim pe baza acestei situaţii”, adaugă Luis Alberto Infante Castillo, actor.

Numărul morţilor de COVID din Mexic a trecut de 83.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici