Viktor Ianukovici vrea o ceremonie de învestire modestă

Preşedintele ucrainean ales, Viktor Ianukovici, plănuieşte o ceremonie de învestire modestă, din cauza problemelor economice ale Ucrainei, relatează duminică agenţia ucraineană de presă Unian, citată de RIA Novosti.

22 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici vrea o ceremonie de învestire modestă

Viktor Ianukovici vrea o ceremonie de învestire modestă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 14 februarie, Comisia electorală centrală din Ucraina a proclamat victoria lui Viktor Ianukovici în alegerile prezidenţiale. El urmează să depună jurământul la 25 februarie, în cadrul unei reuniuni a Parlamentului.

Serghei Liovocikin, vicepreşedinte al Partidului Regiunilor, din care face parte şi preşedintele ales, a declarat pentru Unian că Ianukovici a decis să aibă o ceremonie modestă, dar solemnă, pentru ca poporul ucrainean să fie mândru de acea zi.

Ceremonia va începe la ora 10.00 (10.00, ora României), în Rada Supremă (Parlamentul ucrainean), unde Ianukovici va depune jurământul. Ceremonia va continua apoi la sediul preşedinţiei, unde Ianukovici va primi raportul şefului Statului Major ucrainean.

La ora 14.00, o mică recepţie va fi organizată pentru delegaţiile străine la Casa Ucraineană din Kiev. "Nu sunt prevăzute parade sau focuri de artificii", a declarat Liovocikin, adăugând că noul preşedinte va munci mult în prima zi şi va avea mai multe întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai delegaţiilor străine care vor sosi în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici