Viktor Orban, noi declaraţii controversate. Vrea ca Occidentul să ajungă la o "înţelegere" cu Putin şi respinge aderarea Ucrainei la NATO

Occidentul ar trebui să încheie un "acord" cu Vladimir Putin cu privire la noua arhitectură de securitate a Ucrainei, care nu ar trebui să includă returnarea Crimeei şi nici aderarea la alianţa militară NATO, afirmă premierul Ungariei, Viktor Orban.

2033 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, noi declaraţii controversate. Vrea ca Occidentul să ajungă la o "înţelegere" cu Putin şi respinge aderarea Ucrainei la NATO

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Premierul Ungariei, care s-a confruntat cu critici din cauza eforturilor sale de a submina sancţiunile occidentale impuse Rusiei după invazia în Ucraina, i-a declarat fostului prezentator Fox News Tucker Carlson că Ucraina este pe cale să piardă războiul deoarece este depăşită numeric de trupele ruse, conform Bloomberg.

"Ar trebui să facem o înţelegere cu ruşii cu privire la noua arhitectură de securitate pentru a asigura securitatea şi suveranitatea Ucrainei, dar nu aderarea la NATO", a declarat Orban într-un interviu cu Carlson, care a fost publicat miercuri pe X, anterior Twitter.

Orban a declarat că returnarea peninsulei strategice Crimeea, situată în Marea Neagră, pe care Rusia a anexat-o în 2014, este "total nerealistă". Orban a mai spus că cea mai bună şansă pentru pace este ca fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, să revină la putere şi ca acesta să pună capăt sprijinului militar acordat Ucrainei.

Orban a încercat să blocheze ajutorul UE, a refuzat să furnizeze arme Kievului şi a declarat în repetate rânduri că ofensiva Ucrainei este sortită eşecului.

De asemenea, guvernul lui Orban a încheiat înţelegeri cu Rusia în domeniul energiei, asigurând aprovizionarea cu gaze şi continuând construcţia centralei sale nucleare cu ajutorul Rusiei, în ciuda rezervelor unor aliaţi din UE şi NATO. Liderul ungar s-a referit la Putin ca la un model pe baza căruia a construit ceea ce el numeşte o "democraţie iliberală" care se opune valorilor multiculturale ale UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici