Viktor Orban: Ungaria va acorda Ucrainei asistenţă umanitară / Liderul de la Budapesta consideră că singura soluţie sunt negocierile

Ungaria va continua să ofere Ucrainei asistenţă financiară şi umanitară, a afirmat premierul Viktor Orban, după ce a participat, cu ocazia summitului Uniunii Europene, la o reuniune cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, liderul de la Budapesta subliniind că singura soluţie sunt negocierile.

591 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Ungaria va acorda Ucrainei asistenţă umanitară / Liderul de la Budapesta consideră că singura soluţie sunt negocierile

Viktor Orban: Ungaria va acorda Ucrainei asistenţă umanitară, consideră că singura soluţie sunt negocierile

Premierul ungar, Viktor Orban, a avut joi după-amiază o întâlnire, alături de liderii altor ţări, cu preşedintele Volodimir Zelenski. Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al premierului Ungariei, a declarat că la reuniunea de la Bruxelles au participat, în afară de Viktor Orban şi Volodimir Zelenski, liderii din Austria, Croaţia, Bulgaria, Slovenia, Republica Cipru şi Grecia, ţări care în general manifestă reticenţă faţă de impunerea unor sancţiuni foarte dure împotriva Rusiei.

Viktor Orban a declarat că Ungaria va continua să furnizeze Ucrainei asistenţă umanitară şi financiară. "Nu vom furniza armament. Ungaria este în continuare de partea păcii", a afirmat Viktor Orban, subliniind că vieţile pot fi salvate doar printr-un armistiţiu şi prin negocieri de pace, potrivit agenţiei de presă MTI.

"Noi am permis venirea a peste un milion de refugiaţi din Ucraina. Din ceea ce a spus preşedintele Ucrainei, este clar că războiul se va prelungi. Nu putem miza pe faptul că se va încheia curând", a observat Viktor Orban, subliniind însă că interesul Ungariei este o pace durabilă.

Zoltan Kovacs, secretarul de stat ungar pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale, a declarat că premierul Viktor Orban i-a transmis lui Volodimir Zelenski că susţine instituirea "imediată" a unui armistiţiu, pentru a evita noi victime ale conflictului militar. "Ungaria este în tabăra păcii", a afirmat Zoltan Kovacs, subliniind, într-un mesaj postat pe Twitter, că Guvernul de la Budapesta va continua să furnizeze asistenţă umanitară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici