Viktor Orban vrea o ţară balcanică în UE înaintea Ucrainei şi consideră că Rusia nu ia în serios Europa pentru că "nu suntem suficient de puternici"

Uniunea Europeană "va pierde" Serbia în favoarea Chinei dacă nu permite aderarea rapidă a acestei ţări la blocul comunitar şi ar trebui să facă acest lucru înainte de a admite Ucraina, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu.

2180 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban vrea o ţară balcanică în UE înaintea Ucrainei şi consideră că Rusia nu ia în serios Europa pentru că "nu suntem suficient de puternici"

"Trebuie să terminăm vechea sarcină de extindere înainte de a începe noua extindere cu Ucraina. Dacă nu integrăm Serbia cât mai curând posibil, o vom pierde", a declarat Orbán într-o conversaţie cu fostul cancelar al Austriei, Wolfgang Schüssel, pentru European Voices. El a mai spus că Ucraina ar trebui să fie o zonă tampon între Occident şi Rusia.

Serbia a depus o cerere de aderare la UE în 2009, dar candidatura sa a fost blocată pe fondul îngrijorărilor legate de regresul său democratic şi de legăturile strânse cu Rusia şi China, informează Politico.

Orban nu crede că Ucraina poate învinge

Orbán a respins, de asemenea, perspectivele Kievului de a se apăra împotriva Rusiei şi de a adera la UE, susţinând că singura modalitate de supravieţuire a Ucrainei este ca ţara să fie "o zonă tampon între Rusia şi Occident".

"Dacă acest lucru nu funcţionează, Ucraina va continua să piardă teritorii. Rusia va distruge Ucraina din nou şi din nou. Rusia nu va accepta niciodată să aibă la graniţele sale un membru al UE şi NATO precum Ucraina... niciodată", a spus premierul Ungariei.

Orbán a adăugat că Rusia nu ia în serios Europa pentru că blocul este prea slab din punct de vedere militar.

"Noi, europenii, nu suntem suficient de puternici pentru ca ruşii să ne ia în serios. Acesta este un joc de putere. Acesta este un război", a declarat Orbán.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici