Vila lui David Rockefeller din Saint Barth - Antilele Franceze s-a vândut cu 136 de milioane de dolari

Vânzarea a fost oficializată pe 7 aprilie, iar noul proprietar este Adam Sinn, un om de afaceri american în vârstă de 45 de ani.

872 afișări
Imaginea articolului Vila lui David Rockefeller din Saint Barth - Antilele Franceze s-a vândut cu 136 de milioane de dolari

David Rockefeller

Vila pe care bancherul David Rockefeller şi-a construit-o la sfârşitul anilor 1950 în Saint Barthelemy, în Antilele Franceze, a fost cumpărată de un om de afaceri american care, potrivit Wall Street Journal, a plătit 136 de milioane de dolari.

Proprietatea, cea mai mare de pe insula Caraibe, se întinde pe aproape 52 de hectare şi a fost deţinută anterior de fostul bancher care a murit în 2017, nepotul fondatorului dinastiei industriale John D. Rockefeller.

A fost apoi achiziţionată, la începutul anilor 1990, de Steve şi Linda Horn, producători de reclame de televiziune din Statele Unite, care doreau s-o vândă, după ce uraganul Irma a ajuns în 2017, provocând pagube mari vilei şi insulei, o destinaţie de vacanţă şi simbol pentru turismul de lux.

Vânzarea a fost oficializată pe 7 aprilie şi este acum deţinută de Adam Sinn, un om de afaceri american în vârstă de 45 de ani, a declarat într-un comunicat unul dintre consilierii săi imobiliari, Douglas Foregger, care este şi preşedintele Wimco Real în St Barts.

Noul proprietar a spus că este „încântat că a dobândit o astfel de bucată de istorie emblematică” şi a precizat că singurul său plan în această etapă este „restaurarea proprietăţii la gloria ei din epoca Rockefeller”.

Potrivit Wall Street Journal, vânzarea s-a făcut pentru „aproximativ 136 de milioane de dolari”. Vânzarea este o afacere bună pentru autoritatea teritorială franceză Saint-Barthelemy, care va încasa 5% din sumă, conform legislaţiei teritoriale a taxelor de înregistrare a tranzacţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici