Violenţe în Libia: Cinci morţi şi 50 de răniţi, după ce membri ai unei miliţii islamiste a tras asupra unor manifestanţi

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în violenţele produse vineri în oraşul libian Tripoli, anunţă surse medicale.

229 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Libia: Cinci morţi şi 50 de răniţi, după ce membri ai unei miliţii islamiste a tras asupra unor manifestanţi

Cel puţin două persoane au fost rănite în Libia, după ce o miliţie a tras asupra unor manifestanţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Bilanţul victimelor este de cinci morţi şi 50 de răniţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului libian al Sănătăţii.

Membri ai unei miliţii islamiste au deschis focul, vineri, spre manifestanţi adunaţi în cartierul Gharghour din Tripoli.

Ulterior, manifestanţi furioşi s-au deplasat la sediul miliţiei islamiste, pe care l-au incendiat.

Un bilanţ anterior arăta că două persoane au fost rănite, după ce membri ai unei miliţii au tras în direcţia a sute de manifestanţi veniţi să ceară, în mod paşnic, plecarea acestor foşti rebeli din cartierul lor general.

În timp ce manifestanţii se apropiau de clădire, în cartierul Gharghour, membri au unei miliţii din Misrata (la est de Tripoli) au tras iniţial în aer cu scopul de a încerca să-i disperseze, dar, observând perseverenţa protestatarilor, ei au tras în direcţia lor şi au rănit două persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici