Virusul gripei porcine ar fi putut evolua dintr-o eroare umană

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) analizează afirmaţiile unui cercetător australian potrivit cărora noul virus al gripei porcine, H1N1, ar fi putut evolua ca urmare a unei erori umane, relatează Fox News în pagina electronică.

12 afișări
Imaginea articolului Virusul gripei porcine ar fi putut evolua dintr-o eroare umană

Virusul gripei porcine ar fi putut evolua dintr-o eroare umană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adrian Gibbs (75 de ani) a declarat că intenţionează să publice un raport, conform căruia tulpina, care nu existat anterior, ar fi putut evolua din ouăle embrionate folosite pentru a produce virusuri în scopuri ştiinţifice şi în vederea creării de vaccinuri. În opinia acestuia, descoperirile sale ar putea contribui la înţelegerea modalităţii de răspândire a virusului.

Asistentul directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Keiji Fukuda, analizează acest raport. "A fost dezvoltat ca un virus pentru vaccin? A fost dezvoltat ca un proiect de cercetare? Şi în aceste circumstanţe, a fost eliberat intenţionat? A fost o eliberare accidentală?", s-a întrebat acesta.

Între timp, Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Maladiilor (CDC) din Atlanta a analizat raportul şi a ajuns la concluzia că nu există nici o dovadă pentru a susţine afirmaţiile lui Gibbs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici