Vizită neanunţată a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Lituania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri în Lituania, la începutul unui turneu în trei state baltice, pentru a discuta despre războiul dintre ţara sa şi Rusia şi despre planurile Kievului de a adera la NATO şi la Uniunea Europeană.

267 afișări
Imaginea articolului Vizită neanunţată a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Lituania

Vizită neanunţată a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Lituania

Anunţându-şi vizita pe X, Zelenski a declarat că va merge în Letonia şi Estonia în zilele următoare. Toate cele trei state baltice sunt membre ale UE şi ale alianţei militare NATO, relatează Reuters.

"Securitatea, integrarea UE şi NATO, cooperarea în domeniul războiului electronic şi al dronelor, precum şi coordonarea în continuare a sprijinului european se află pe ordinea de zi", a declarat Zelenski.

Zelenski şi preşedintele lituanian Gitanas Nauseda urmează să poarte discuţii.

Liderul ucrainean va ţine un discurs public.

"Preşedinţii vor discuta despre războiul din Ucraina, despre sprijinul acordat Ucrainei şi despre integrarea acesteia în Uniunea Europeană şi în NATO", a precizat biroul lui Nauseda într-o declaraţie.

Având în vedere că perspectivele unui război prelungit sunt din ce în ce mai mari, Ucraina a făcut apel la aliaţii săi occidentali pentru mai multă asistenţă financiară şi militară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici