Vladimir Putin a promulgat o lege pentru descurajarea actelor de reabilitare a nazismului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat luni o lege pentru descurajarea acţiunilor de "reabilitare a nazismului", înăsprind sancţiunile contra unor fapte considerate revizionism privind situaţia din al II-lea Război Mondial.

271 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a promulgat o lege pentru descurajarea actelor de reabilitare a nazismului

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legea însăpreşte sancţiunile pentru "negarea faptelor" stabilite prin decizii ale Tribunalului de la Nuremberg şi pentru "apologie adusă crimelor" constate de această instanţă.

De asemenea, sunt introduse sancţiuni pentru "difuzarea de informaţii false despre activităţile întreprinse de URSS în al II-lea Război Mondial".

Pentru aceste fapte, legea prevede cel mult cinci ani de închisoare sau o amendă de 500.000 de ruble (10.330 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici