Vladimir Putin, cel mai periculos terorist de la Osama bin Laden încoace şi o ameninţare la adresa securităţii internaţionale

Dictatorul Rusiei ar putea deveni în scurt timp nu doar cel mai căutat criminal de război de către Ucraina, dar şi cel mai vânat terorist de către Statele Unite ale Americii.

3930 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, cel mai periculos terorist de la Osama bin Laden încoace şi o ameninţare la adresa securităţii internaţionale

Congresul american va vota dacă i se va acorda Rusiei statutul de stat sponsor al terorismului, scrie Ukrinform

Prezentând în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, la finalul lunii septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reînnoit apelul pentru desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului. Susţinătorii desemnării susţin că  ar îngreuna Rusia să continue războiul împotriva Ucrainei – şi că desemnarea ar avea un efect simbolic semnificativ.  

Regimul lui Putin este responsabil pentru violarea spaţiului teritorial al Ucrainei, crime împotriva umanităţii, utilizarea armelor termobarice, masacrele de la Izium, Mariupol şi Bucha, sabotarea economică şi energetică a Europei, atacarea centralelor nucleare din Ucraina, implicarea în scrutinele electorale din statele occidentale, distrugerea conductelor Nord Stream din Marea Baltică, distrugerea infrastructurii ucrainene şi ameninţările constante privind utilizarea armelor nucleare. 

 

Osama bin Laden, liderul grupării teroriste al-Qaeda, a fost răspunzător pentru multe atacuri teroriste sângeroase asupra ambasadei Statelor Unite din Nairobi, Pentagonului din Washington D.C. şi Turnurilor Gemene din New York. A fost lichidat în Pakistan de trupele speciale americane în 2011, după zece ani de căutări. 

Teroristul Osama bin Laden a fost vinovat pentru moartea a peste 3.200 de oameni. Putin "teroristul" este vinovat pentru uciderea a peste 14.000 de civili şi militari ucraineni şi  a trimis la moarte 60.000 de militari ruşi, deşi estimările ar putea fi mult mai mari.

Putin ar putea fi răspunzător şi pentru eventualele decese ale persoanelor vulnerabile din Europa pe durata iernii 2022-2023, cauzate de lipsa căldurii şi scumpirea energiei după ce Rusia a încetat să mai livreze gaz europenilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici