Vladimir Putin, la Vatican. Preşedintele Rusiei va discuta cu Papa Francisc despre situaţia din Ucraina şi Orientul Mijlociu

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va face o vizită la Vatican miercuri şi se va întâlni cu Papa Francisc pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi din Orientul Mijlociu, a declarat marţi consilierul prezidenţial Iuri Uşakov.

730 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, la Vatican. Preşedintele Rusiei va discuta cu Papa Francisc despre situaţia din Ucraina şi Orientul Mijlociu

Vladimir Putin va discuta cu Papa Francisc despre situaţia din Ucraina şi Orientul Mijlociu (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Părţile urmează să discute despre "o întreagă gamă de relaţii bilaterale şi despre probleme internaţionale actuale, în special, situaţia din Ucraina cu accent pe relaţiile interreligioase şi activitatea catolicilor ucraineni", a declarat Uşakov, citat de Tass, în pagina electronică.

"Vor vorbi, bineînţeles, despre situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu şi despre necesitatea de a le proteja interesele", a adăugat el.

Consilierul prezidenţial le-a spus reporterilor că problemele particulare ce vor fi discutate "vor depinde de cursul conversaţiei".

Uşakov a afirmat că preşedintele rus şi Papa Francisc nu vor discuta despre o eventuală vizită a Suveranului Pontif în Rusia.

"Cred că vor discuta despre posibile contacte ulterioare", a afirmat el. "Nu ştiu dacă vor discuta în mod deosebit despre vizita Papei (în Rusia) pentru că este o problemă care ţine nu numai de (relaţiile) statale, ci şi de biserică", le-a spus el jurnaliştilor, adăugând că acest subiect este prerogativa Patriarhului Kirill al Moscovei şi Întregii Rusii.

Uşakov a reamintit că aceasta va fi a doua întâlnire dintre Putin şi Papa Francisc, prima având loc în noimebrie 2013.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici