Vladimir Putin: Relaţiile dintre Rusia şi SUA nu trebuie să fie afectate de criza din Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a spus, vineri, preşedintelui american, Barack Obama, că relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite nu trebuie să fie afectate de dezacordurile pe tema crizei din Ucraina, a anunţat Kremlinul, citat de AFP.

1579 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Relaţiile dintre Rusia şi SUA nu trebuie să fie afectate de criza din Ucraina

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Rusiei a amintit importanţa relaţiilor americano-ruse pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în lume. Aceste relaţii nu ar trebui să fie sacrificate din cauza unor probleme internaţionale izolate, deşi extrem de importante", a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Mai devreme, Casa Albă a anunţat că Obama şi Putin au discutat timp de 60 de minute la telefon, la câteva ore după ce Statele Unite au introdus restricţii de vize şi au deschis calea pentru adoptarea unor posibile sancţiuni, ca reacţie la acţiunile Rusiei în Ucraina.

"Preşedintele Obama a insistat asupra faptului că Rusia acţionează încălcând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, ceea ce ne-a determinat să adoptăm măsuri de represalii, în coordonare cu partenerii noştri europeni", a adăugat Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici