Volodimir Zelenski cere Statelor Unite acţiuni suplimentare pentru oprirea invaziei militare ruse

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Congresului, să ofere asistenţă suplimentară Ucrainei şi să impună noi sancţiuni Rusiei, pentru oprirea invaziei militare.

749 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski cere Statelor Unite acţiuni suplimentare pentru oprirea invaziei militare ruse

Volodimir Zelenski cere Statelor Unite acţiuni suplimentare pentru oprirea invaziei militare ruse

"În cel mai întunecat moment pentru ţara noastră şi pentru întreaga Europă, vă cer să faceţi mai mult. Sunt necesare noi seturi de sancţiuni, constant, în fiecare săptămână, până când se opreşte aparatul rus de război", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit CNN, cerând retragerea tuturor companiilor americane de pe piaţa Rusiei.

"Mă adresez preşedintelui Biden: sunteţi liderul unei naţiuni, unei măreţe naţiuni. Vă doresc să fiţi liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii", a continuat Zelenski.

"Astăzi, nu mai este suficient a fi liderul unei singure naţiuni. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii. Pacea în ţara dumneavoastră nu mai depinde doar de dumneavoastră, depinde şi de cei de lângă dumneavoastră, de cei care sunt puternici. Puternic nu înseamnă a fi slab. Puternic înseamnă curajos şi pregătit pentru a lupta pentru vieţile cetăţenilor propriei ţări şi cetăţenilor lumii. Pentru drepturile omului, pentru libertate, pentru dreptul de a trăi decent şi a muri când este vremea, nu când vrea cineva, un vecin", a subliniat Zelenski. Liderul de la Kiev a susţinut, în discurs, că atacul militar al Rusiei nu este îndreptat doar împotriva Ucrainei, ci este o "ofensivă brutală împotriva valorilor umane".

Zelenski a cerut din nou Alianţei Nord-Atlantice să impună o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina. "Este prea mult să cer crearea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, pentru a salva vieţi? Rusia nu ar mai putea să terorizeze oraşele noastre libere", a insistat preşedintele Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici