Volodimir Zelenski li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul NATO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul Alianţei Nord-Atlantice, programat joi la Bruxelles, anunţă un oficial din cadrul NATO, citat de cotidianul Le Monde.

414 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul NATO

Sursa foto: Profimedia

"Aceasta va fi o oportunitate pentru liderii statelor din cadrul NATO să îl asculte pe preşedintele Zelenski vorbind direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii militare a Rusiei", a declarat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Serghii Nikiforov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Kiev, a confirmat pentru agenţia Interfax-Ukraine că preşedintele Volodimir Zelenski va participa "în mod activ" la summitul NATO, parţial sau total, prin videoconferinţă. Zelenski va cere asistenţă din partea NATO pentru oprirea invaziei militare ruse. "Acest lucru poate fi făcut în mai multe moduri. Prin impunerea de interdicţii de acces în spaţiul aerian ucrainean, prin oferirea unor mijloace puternice de apărare aeriană sau aviaţie", a explicat oficialul ucrainean, precizând că nu crede că la summit vor fi discutate noi formule de garantare a securităţii Ucrainei.

NATO a respins de mai multe ori cererile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană, argumentând că ar apărea riscuri privind o confruntare militară directă cu Rusia. Săptămâna trecută, Volodimir Zelenski a admis că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici