Volodimir Zelenski speră că va avea loc în curând un summit în Formatul Normandia, inclusiv cu Putin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exprimat marţi speranţa că în curând va fi organizat un nou summit în Formatul Normandia, inclusiv cu omologul său rus Vladimir Putin, pe tema soluţionării conflictului separatist din regiunile Lugansk şi Doneţk.

645 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski speră că va avea loc în curând un summit în Formatul Normandia, inclusiv cu Putin

„Ne aşteptăm ca în viitorul apropiat, în conformitate cu acordurile de la summitul desfăşurat la Paris în decembrie 2019, să putem organiza noi discuţii ale liderilor în Formatul Normandia. Un pas important în această direcţie este intensificarea dialogului la nivel de consilieri politici. Sperăm că reuniunea de la Paris, care a avut loc pe 26 ianuarie, şi discuţiile care urmează în curând la Berlin să ne aducă mai aproape de un summit în Formatul Normandia", a declarat Volodimir Zelenski cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, conform unui comunicat al Preşedinţiei Ucrainei vizualizat de MEDIAFAX.

Din Formatul Normandia fac parte preşedinţii din Rusia, Ucraina şi Franţa, precum şi cancelarul Germaniei.

Negocierile cu Rusia pe tema rezolvării conflictului separatist din estul Ucrainei pot avansa, a declarat marţi, la Kiev, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. "Este posibilă avansarea negocierilor cu Rusia. Preşedintele Vladimir Putin mi-a spus că nu ar fi el la originea amplificării crizei. Cred că acest lucru este important. Dar nu este nimeni naiv, recentele mobilizări de trupe sunt legate de aceste tensiuni, iar progresele vor fi rezultatul unui proces politic. Eu mă voi implica pentru a obţine o reducere durabilă a tensiunilor în următoarele luni", a declarat Emmanuel Macron, insistând pentru aplicarea Acordului de la Minsk, din 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici