Voronin reclamă atitudinea României faţă de acordarea de cetăţenie moldovenilor

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat că Bucureştiul a instituit "moda pe care o poartă de 100 de ani, dacă nu de mai mult, ca cetăţenii care vor să nimerească în Europa mai întâi să devină cetăţeni ai României", într-un interviu televizat, relatează BBC News Online.

1 afișare
Imaginea articolului Voronin reclamă atitudinea României faţă de acordarea de cetăţenie moldovenilor

Voronin reclamă atitudinea României în acrodarea de cetăţenie moldovenilor

"Moda" a fost însă demontată cu succes, susţine Voronin, după ce comisarii europeni, în urma argumentelor Preşedinţiei moldovene, au avertizat România să nu îşi depăşească atribuţiile ca stat comunitar în problema acordării cetăţeniei.

În contextul înfrângerii suferite în alegerile locale şi a divergenţelor tot mai mari dintre el şi formaţiuinile de opoziţie, Voronin şi-a radicalizat discursul şi a anunţat debutul unui comportament politic mult mai agresiv în relaţiile cu restul partidelor, precizează BBC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici