Walter Veltroni va înfiinţa un Guvern din umbră, în Italia

Liderul Partidului Democrat din Italia (PD), Walter Veltroni, care a pierdut luni alegerile legislative, va înfiinţa un "Guvern al opoziţiei", un tip de cabinet fantomă care va urmări dacă promisiunile partidului lui Silvio Berlusconi vor fi îndeplinite.

16 afișări
Imaginea articolului Walter Veltroni va înfiinţa un Guvern din umbră, în Italia

Walter Veltroni va înfiinţa un Guvern din umbră, în Italia (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom constitui un Guvern al opoziţiei, «un fel de Cabinet din umbră» care va avea acelaşi număr de miniştri ca cel format din membrii Partidului Poporul Libertăţii (PDL)", coaliţia victorioasă a lui Silvio Berlusconi, a anunţat Veltroni marţi, într-o conferinţă de presă.

"Vom forma o opoziţie bazată pe programul nostru şi ne luăm în acelaşi timp angajamentul să supraveghem ca promisiunile din timpul campaniei (dreptei) să fie realizate", a adăugat acesta.

"Partidul Democrat va discuta cu celelalte forţe ale opoziţiei, mai ales cu UDC (partidul de centru-dreapta catolic)", a precizat Veltroni, în timp ce formaţiunea condusă de Pier Ferdinando Casini a înregistrat un scor cu puţin peste pragul de cinci la sută, la alegerile legislative.

"Nu am avut timp, şi scurta perioadă de care am dispus, am investit-o într-o campanie intensă. Dar dacă am fi avut mai mult (timp, n. red.), am fi putut face mai mult", a declarat Veltroni.

Dreapta italiană, condusă de Silvio Berlusconi, a obţinut majoritatea absolută în Camera Deputaţilor (340 de mandate, din 617) şi în Senat (168 de locuri din 315), datorită voturilor partidului popular al Ligii Nordului, care şi-a dublat scorul obţinând peste opt la sută în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici