Washingtonul a cerut eliberarea unui american deţinut în Coreea de Nord

Statele Unite au cerut luni eliberarea unui american de origine coreeană condamnat la închisoare în Coreea de Nord, transferat din închisoare la spital din cauza înrăutăţirii stării sănătăţii.

139 afișări
Imaginea articolului Washingtonul a cerut eliberarea unui american deţinut în Coreea de Nord

Washingtonul a cerut eliberarea unui american deţinut în Coreea de Nord (Captura video)

"Este clar că sănătatea domnului (Kenneth) Bae se înrăutăţeşte (...). Vom continua să îndemnăm Coreea de Nord să îl amnistieze şi să îl elibereze imediat, pentru a putea să se întoarcă acasă", a declarat Marie Harf, o adjunctă a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ea a confirmat declaraţii ale surorii lui Kenneth Bae pentru New York Times (NYT) şi CNN, potrivit cărora fratele său, în vârstă de 45 de ani, a pierdut în greutate 23 de kilograme şi are probleme renale şi hepatice necesitând spitalizarea.

Harf a confirmat, de asemenea, că ambasadorul Suediei în Coreea de Nord - unde Statele Unite nu au o reprezentanţă diplomatică - l-a vizitat vineri la spital.

Diplomatul l-a vizitat şi la închisoare pe Bae, pe care Statele Unite îl prezintă drept tur operator.

Bae, al cărui nume coreean este Pae Jun-Ho, a fost arestat în noiembrie 2012, la sosirea în oraşul portuar Rason, în nord-estul Coreei de Nord. El a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru subversiune.

Potrivit Phenianului, Kenneth Bae este un militant creştin evanghelist, trimis în China în perioada 2006-2012 cu scopul de a pune "bazele unui complot" şi a-i încuraja pe nord-coreeni să "comită acte ostile pentru a răsturna Guvenul, ducând totodată o campanie de defăimare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici