Washingtonul, hotărât să împiedice Iranul să se doteze cu arme nucleare

Consilierul prezidenţial american pentru Securitate naţională Susan Rice, aflată în vizită în Israel, a asigurat joi Israelul cu privire la "angajamentul Statelor Unite de a împiedica Iranul să obţină arme nucleare", potrivit un comunicat oficial american.

238 afișări
Imaginea articolului Washingtonul, hotărât să împiedice Iranul să se doteze cu arme nucleare

Washingtonul, hotărât să împiedice Iranul să se doteze cu arme nucleare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, joi, că "cea mai bună cale de a lupta împotriva armei nucleare iraniene este de a împiedica existenţa ei", în cadrul unei ceremonii la Netanya, în vestul Israelului, marcând a 69-a aniversare a victoriei Aliaţilor.

"Scopul negocierilor actuale cu Iranul este de a-l împiedica să aibă acces la arma nucleară, aceasta este poziţia noastră şi ar trebui să fie a tuturor celor care doresc să evite o nouă ameninţare de genocid din partea unei puteri radicale", a adăugat el.

În cursul unei întâlniri bilaterale la Ierusalim, Rice şi delegaţia sa au avut cu interlocutorii lor israelieni "consultări aprofundate asupra Iranului şi s-au angajat să continue cooperarea între Statele Unite şi Israel în scopul unor negocieri reuşite", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Negocierile dintre Teheran şi statele din cadrul Grupului 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) asupra programului nuclear controversat al Iranului urmează a fi reluate pe 13 mai, la Viena.

"De asemenea, delegaţiile au abordat alte probleme regionale şi bilaterale", a adăugat Casa Albă, menţionând tema negocierilor israelo-palestiniene şi o colaborare bilaterală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici