Wikipedia ar putea fi în curând interzisă în Marea Britanie din cauza regulilor de verificare a vârstei

  • Wikipedia ar putea fi interzisă în Marea Britanie după ce s-a angajat să nu se conformeze viitoarei legi privind siguranţa online.
  • Legislaţia controversată a atras deja reacţii similare din partea unor companii precum WhatsApp, care a declarat, de asemenea, că nu va respecta noile reguli şi că ar putea fi forţată să părăsească ţara ca urmare.
738 afișări
Imaginea articolului Wikipedia ar putea fi în curând interzisă în Marea Britanie din cauza regulilor de verificare a vârstei

Wikipedia ar putea fi în curând interzisă în Marea Britanie din cauza regulilor de verificare a vârstei

Obiecţiile specifice ale Wikipedia se referă la părţile din proiectul de lege care impun ca site-urile web care includ conţinut care ar putea fi dăunător pentru copii să includă reguli de verificare a vârstei. Fundaţia Wikimedia, care administrează Wikipedia, a declarat că se teme că anumite tipuri de conţinut, cum ar fi conţinutul educaţional despre sexualitate, ar putea fi incluse în această categorie.
 
Dacă acest lucru se va întâmpla şi i se va cere să includă verificări de vârstă, va refuza să se conformeze. Rebecca MacKinnon, de la Fundaţia Wikimedia, a declarat că acest lucru ar "încălca angajamentul nostru de a colecta date minime despre cititori şi contribuitori".
 
La rândul său, aplicaţia ar putea fi sancţionată în Marea Britanie şi ar putea fi blocată în această ţară dacă nu se conformează, potrivit Independent.
 
Acesta a declarat deja că site-ul ar putea duce la probleme majore în ceea ce priveşte modul de funcţionare a site-ului, având în vedere cantitatea mare de conţinut nou care este adăugat tot timpul şi dificultatea de a-l modera. De asemenea, a declarat că proiectul de lege privind siguranţa online ar putea cauza probleme prin faptul că l-ar forţa să modereze articolele, în locul voluntarilor care fac acest lucru în prezent.
 
În această săptămână, în Camera Lorzilor, ministrul Patrimoniului, Lord Parkinson, a declarat că proiectul de lege nu va include probabil Wikipedia şi că se concentrează pe faptul că "doar serviciile care prezintă cel mai mare risc pentru copii vor folosi tehnologii de verificare a vârstei".
 
În această săptămână, în Camera Lorzilor, ministrul Patrimoniului, Lord Parkinson, a declarat că proiectul de lege nu va include probabil Wikipedia şi că se concentrează pe faptul că "doar serviciile care prezintă cel mai mare risc pentru copii vor folosi tehnologii de verificare a vârstei".
 
Însă Lucy Crompton-Reid, de la Wikimedia UK, care este afiliată la fundaţie, a declarat pentru BBC că remarcile au fost liniştitoare, dar că nu vrea să se bazeze pe bunăvoinţa guvernului.
 
Ca atare, ea a spus că este "cu siguranţă posibil ca unul dintre cele mai vizitate site-uri web din lume, şi o sursă vitală de cunoştinţe şi informaţii accesibile în mod liber pentru milioane de oameni, să nu fie accesibil cititorilor din Marea Britanie.
 
În urma controverselor create, Signal, WhatsApp şi altele au declarat că vor părăsi Regatul Unit înainte de a se conforma cu orice cerinţe de slăbire a funcţiilor lor de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici